PABO Hanzehogeschool Groningen

Plaats een reactie
Geen categorie

Van januari tot augustus 2016 werkte ik bij de PABO, de lerarenopleiding basisonderwijs van de Hanzehogeschool in Groningen. Hier gaf ik les aan PABO-studenten over beweging, theater en kunsteducatie in het basisonderwijs. Waarom het belangrijk is, hoe het te geven en hoe het te implementeren in hun eigen lessen.
Verder ontwikkel en geef ik ook workshops aan de Kunst en Cultuur profilering waarbij muziek, theater, dans en vormgeving workshops leiden tot het maken van een voorstelling voor een basisschool klas. Acht voorstellingen speelden uiteindelijk voor alle klassen van basisschool De Meander.
Bijzonder om les te geven aan mensen die straks zo’n impact hebben op de toekomst.

PABO fot

Naast de lessen maakte ik samen met de theatergroep van de PABO een kindervoorstelling. Deze hebben de studenten gespeeld op 2 basisscholen in de provincie Groningen gespeeld. Gebaseerd op de dierenverhalen van Toon Tellegen maakten zij een verhaal over dromen en zelf overwinning.


Theatergroep PABO Groningen speelt from Sara Scholten on Vimeo.


Hanzehogeschool Groningen — PABO from PIT on Vimeo.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s