Gebied B

Plaats een reactie
Verleden

Kunst. Het prikkelt publiek, op welke wijze dan ook. Als toeschouwer raak je nieuwsgierig, je krijgt nieuwe plannen of het stelt je juist voor een dilemma. Wat het ook met iemand doet: kunst zet iets in gang. Kunst heeft publiek nodig, en publiek kunst. Voor ons zijn deze twee gelijkwaardig, en we zijn nieuwsgierig naar hoe beiden elkaar kunnen beïnvloeden. Wij werken in het gebied tussen kunst en publiek, dat gebied noemen wij: Gebied B

Bij Gebied B werkte ik mee aan verschillende projecten.


Gebied B

Cijfers en Geluk op het Sweelicnk College, Amsterdam


Eind December organiseerde Gebied B in samenwerking met Bekijk’t een tweedaags theatermaak project op het Sweelinck College in Amsterdam. Alle tweedejaars leerlingen hebben een presentatie gemaakt onder leiding van een professionele theatermaker over Cijfers en Geluk.

Mijn insteek op dit thema was het volgende:
Cijfers, of eigenlijk numerieke series hebben wij, de mens, ooit uitgevonden om de wereld om ons heen te structureren en te begrijpen.
Schijnbaar zit dat in ons. De nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken en de drang om dingen te verklaren.

Geluk is een onmeetbaar begrip.
Je kunt het niet meten, er is geen hoeveelheid en je kunt moeilijk bepalen wanneer je het bent.
 Kun je geluk maken?
En hoe doe je dat dan?

Kun je jezelf beter begrijpen door jou nummers betekenis te geven?
Bestaat er een recept voor geluk?
Kun je geluk ook doorgeven? Zo ja, hoe doe je dat?

2  Inspirerende dagen
12  Bijzondere leerlingen
1  Enthousiaste school
2  Geluk-reclames
16  Theatermakers
36  Rondjes Bingo
30056  Nieuwe inzichten


oerol carva

Oerol Pop Up Project


In het weekeinde van 19, 20 en 21 juni 2015 werkte ik als regieassistent en begeleider bij het Oerol Pop-Up project. Tijdens Oerol speelt de voorstelling Much Ado About Nothing elke dag om 12.30 op de parkeerplaats bij Paal 8. Een verlaten kermisterrein vormt het toneelbeeld. Eén keer per dag speelt de cast van het NNT en het Amsterdamse Bos; de rest van de tijd staat het decor leeg. Daar willen we graag gebruik van maken door een pop-up-voorstelling te maken met jonge mensen (15 tot 25 jaar). We lenen het toneelbeeld en de inspiratiebronnen om een eigen versie te maken. Samen met professionele makers maken dertig jongeren een presentatie die op zondag 21 juni voorafgaand aan de voorstelling te zien is, voor bezoekers van de laatste voorstelling.

De wereld als komisch slagveld, waarin iedereen strijdt om zich nóg beter, nóg groter, nóg hárder, nóg enthousiaster en cooler voor te doen. Tegelijkertijd is Much Ado About Nothing, onder de sterrenhemel van het Amsterdamse Bos, het verhaal van de hunkerende, onverwoestbare hoop naar een happy-end met een veilig en liefdevol samenzijn . Een presentatie over groot worden en kwetsbaar zijn. Meer willen en nooit tevreden zijn. Wat als er dat wat je gelooft niet waar blijkt, wat dan? Waar hebben we teveel van in ons leven. En waar te weinig? De grote vraagstukken van Shakespeare: wie is er te vertrouwen, waar eindigt liefde? Je meest gehate vijand blijkt je grote liefde. Vertrouw je je vrienden of je geliefde? Maar vooral hoe werkt trots? Waar is het goed voor, en waar zit het je in de weg?

Concept en regie Gebied-B, Karlijn Benthem en Anouk Rutten Productieleiding/regieassistentie René de Haan en Sara Scholten

Oerol 2015 - Popup voorstelling © Saris & den Engelsman

Oerol 2015 – Popup voorstelling © Saris & den Engelsman

Oerol 2015 - Popup voorstelling © Saris & den Engelsman

Oerol 2015 – Popup voorstelling © Saris & den Engelsman

Oerol 2015 - Popup voorstelling © Saris & den Engelsman

Oerol 2015 – Popup voorstelling © Saris & den Engelsman

Oerol 2015 - Popup voorstelling © Saris & den Engelsman

Oerol 2015 – Popup voorstelling © Saris & den Engelsman

Oerol 2015 - Popup voorstelling © Saris & den Engelsman

Oerol 2015 – Popup voorstelling © Saris & den Engelsman

Oerol 2015 - Popup voorstelling © Saris & den Engelsman

Oerol 2015 – Popup voorstelling © Saris & den Engelsman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s