Workshops voor ondernemers

1 reactie
Toekomst

Bij het ondernemerscollectief Saus gaf ik in de maanden september en oktober workshops rondom communicatieve vaardigheden voor ondernemers.
Het idee voor deze workshops is ontstaan vanuit de community-theater voorstelling die ik met Saus maakte in 2014 over ZZP’er-schap. De repetities waren zo inspirerend dat leden van Saus me vroegen ‘toneellessen’ te geven gericht op non-verbale communicatie.
Hiervoor ontwikkelde ik een drietal workshops.
Vanuit mijn opleiding tot docent theater heb ik alle tools in handen gekregen om deze workshops te geven en ontwikkelen. Theoretische en praktische kennis van communicatie theorieën, werkvormen waar ik eerder mee heb gewerkt en coaching vaardigheden.
Na deze workshop serie binnenhuis besloten we de workshops openbaar te stellen en aan de praktijk te testen. In deze laatste fase van de ontwikkeling van deze workshops heb ik ze toegespitst op de vraag van verschillende ondernemers en hun praktijk ervaringen.
Dit resulteert in drie workshops met verschillende doelen die ingebed zijn in de praktijk.

1. Bewust worden van hoe jij communiceert. 
In deze workshop maak je op een andere manier kennis met jezelf. Wat straal jij uit, en hoe komt dat? Bewustwording staat hierin centraal. Aan het einde heb je een beter beeld van hoe jij communiceert.

2. Inzetten van non-verbale communicatie.
Iedereen communiceert. Altijd. Een groot deel van die communicatie doe je non-verbaal. Doel van deze workshop is om te leren hoe je  jouw non-verbale communicatie bewust kan inzetten om te bereiken wat je wil. Door een aantal slimme trucs te oefenen kom je al een heel eind.

3. Leiding geven, sturen, stimuleren. 
Tijdens een ontmoeting, gesprek of ander soort van uitwisseling van gedachten zijn er twee of meerdere mensen aan het communiceren. Het komt vaak voor dat niet alle neuzen dezelfde kans op wijzen. Op zo’n moment is het prettig om te weten hoe je de leiding kunt nemen, kunt sturen of kunt stimuleren.

Wil je op een andere manier bezig met je ondernemerschap? En je ontwikkeling opnieuw prikkelen? Stuur mij dan een mail.
Je kunt Ellen (Saus-lid) haar ervaring alvast lezen in haar magazine. 

foto overleg saraoverleg emiliehanden

One thought on “Workshops voor ondernemers”

  1. Pingback: Sara Scholten |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s